Атлетик, Куклен се наложи над Асеновец с 1:2 в регионалното дерби, което се изигра на стадион „Шипка“ през изминалата събота. Мачът бе оспорван почти до последната минута, като гостите вкараха победния гол в последните секунди.

Истинско дерби се изигра на асеновградския стадион на 11-ти май. Срещата, част от 34-тия кръг на Югоизточна трета лига, между Асеновец и Атлетик, Куклен започна в 18 ч. През първата част, като че ли гостите имаха повече положения пред стража на асеновградчани, като удариха греда, а малко по-късно, около 30-тата минута отбелязаха и първото попадение. Домакините обаче върнаха гола 10 минути по-късно, малко преди полувремето да приключи. Така и двата отбора се разделиха на почивката при равен резултат 1:1. Той остана такъв почти до края на срещата, но кукленци успяха да откраднат победата буквално в последните секунди. Те реализираха победното попадение след повече от 90 минути игра.

Преди този двубой, Атлетик, Куклен и Асеновец бяха с равен резултат във временното класиране. Сега асеновградският тим остава на 11-то място с 43 точки, докато отборът на Куклен е на 10-то с 46. 35-тият кръг от лигата ще се играе на 15-ти май, сряда. Мачовете отново започват в 18 ч. Асеновец ще гостува на Карнобат – 16-тият в класирането, а Атлетик, Куклен ще посрещне един от водещите отбори в групата – Спартак, Пловдив, който на този етап е с равни точки с първенеца Несебър.