Телевизия ТВ САТ КОМ

Малко над 25% е избирателната активност в асеновградска община към 16 ч.

Точно 16 462-ма са гласувалите на територията на община Асеновград към 16:00 ч. Това прави 25,19% избирателна активност, тъй като общият брой на избирателите е 58 132-ма, разпределени в 109 секции.

Като цяло няма голям поток от хора към секциите, споделиха с  нас членове на няколко СИК на територията на Асеновград. Рядко се образуват опашки, а ако има такива, те са от едва няколко души. Все пак до края на изборния ден има още време, така че активността все още е възможно да се повиши значително.

А сериозни нарушения, сигнали и жалби в асеновградско почти няма. В сутрешните часове имаше подадена жалба за разлепени агитационни материали на разстояние по-малко от 50 м. от секциите в ОУ „Отец Паисий“, но по искане на Районната избирателна комисия, плакатите бързо бяха отстранени. Проблеми с машините до момента няма или поне по-сериозни такива, които да доведат до преминаване към гласуване на хартия. Във всички секции, които посетихме днес, избирателите споделиха, че не изпитват никакви затруднения с машинния вот и призоваха всички, които имат право на глас, да отидат до избирателните секции и да го упражнят, независимо за кого решат да гласуват.

 

Exit mobile version