За трета поредна година на центъра на Асеновград е разположен благотворителен базар за мартенички в подкрепа на Мария Панева. Средствата от базара са предназначени за продължаващото лечение на Мария в Турция. Мартеничките са изработени от самата нея, с помощта на нейното семейство.

И тази година базарът е разположен в близост до малкия тунел, водещ към полицията. Тук се срещаме с Мария Панева, за да ни разкаже как се чувства към момента и как протича лечението на ръката й. Припомняме, че Мария е от Садово и вече години наред се лекува в Турция от рак на костите и меката тъкан на ръката. Тя сподели с нас, че преди около една година й е направена поредна, доста тежка операция на ръката, заради проблем с импланта. Към днешна дата тя се надява, че повече операции няма да има, но лечението продължава.

Мария е пример за това, че ако има желание, стремеж и вяра, че всичко ще се нареди, то наистина ще бъде така. Тя показва истинска воля и кураж, стремейки се със собствени сили да събира средства за лечението си. То е на ръката, но това не й пречи всички мартенички да са изработени ръчно, както от нейното семейство, така и от самата нея.

До 1-ви март базарът ще бъде на това място в Асеновград, след това Мария ще трябва да се върне на работа в читалището в Садово. Но ден преди 8-ми март тя отново ще застане тук, като щандът й ще се превърне от обагрен с мартенички в разноцветен, предлагащ цветя за Деня на жената.

Така избираме някои от интересните предложения от мартенички и сме готови да се върнем отново, за да закупим и от красивите цветя на Мария, за да подпомогнем нейната кауза.