Областният управител д-р Илия Зюмбилев проведе среща с ръководството на ОДМВР-Пловдив във връзка с предстоящите местни избори. След нея бе подчертано, че се работи за пресичане на опитите за купуване на гласове и гарантиране на спокойното протичане на вота във всички 18 общини на Пловдивска област. Като особено важно бе определено бързото предаване на сигналите за нарушения, които постъпват в Общинските избирателни комисии, към полиция, прокуратура и областна администрация. „Важно е да се реагира на всеки сигнал“, заяви областният управител.
Директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов от своя страна подчерта, че всеки сигнал за нарушения веднага се предава за проверка на прокуратурата, както и че се отделя специално внимание на сигналите за купен вот. Бе припомнено и че от началото на предизборната кампания в Областната дирекция работи денонощна телефонна линия, на която се приемат сигнали за региона.
„За обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори в общините ще бъде ангажиран целият състав на Регионалната дирекция – полиция, жандармерия и пожарна“, допълват от МВР.
А утре и в четвъртък преди обяд под полицейска охрана в Областна администрация ще пристигнат бюлетините за изборите, които ще бъдат предадени на Общинските избирателни комисии по график.