Три вида дъб – цер, зимен дъб и благун, чинар, от иглолистните – бор, кедър, кипарис и смърч, освен това и кестен и хибискус, засадиха в „Гората на живота“ днес близо 300 доброволци. Тя се намира точно до Спортната зала в Асеновград и е в памет на 18-годишния Георги, който точно преди месец изгуби ненавременно и нелепо живота си след сбиване пред пловдивска дискотека.

снимка: Стойчо Тосков

Засаждането на „Гората на живота“ е идея на приятели и съученици на младото момче, които казват, че тя е послание към всички нас, да ценим живота и никога да не забравяме Георги.

Днес, за да засадят дръвче за Георги, край Спортната зала бяха дошли освен огромна група негови приятели, роднини и близки, и много асеновградчани със семействата си или сами, хора от София, Пазарджик и др. населени места. Доброволци бяха осигурили ръкавици и минерална вода за всички, чай и сандвичи. За всеки желаещ да участва в поставянето на началото на новия живот на бъдещата гора имаше осигурени инструменти – кирки, лопати и кофи.

Фиданките бяха осигурени от Гората.бг и Община Асеновград, а територията на младата гора, разположена на 7 дка, предварително бе разпределена от ландшафтен инженер на различни зони според вида дървета. Преди дни с теренът за новата горичка беше подравнен и подготвен за залесяването. Предвижда се в близко бъдеще да бъдат поставени пейки и чешма в памет на Георги, както и оформлението на алеи. Планирано е и изграждане на осветление, като в бюджета за 2020 г. на общината ще се заложат средства за целта.