Сесия за получаване на международен сертификат за съдии и треньори по текбол се проведе в рамките на последните дни в спортна зала Асеновец. Първо се проведе практическата част, а за днес бе планиран и самият изпит
В курсове за получаване на международния сертификат се включиха около 15 спортисти, занимаващи се с набиращия популярност спорт.
Сред проверяващите имаше представители от Унгария, като Златан Гондаш, като сподели с нас, че се занимава с текбол от около 2 години и половина. Той заяви, че идеята е да намерят повече треньори и съдии за българската федерация и уточни, че курсът предвижда практическа и теоретична част. Специално за родните ни представители тук гостът от Унгария сподели, че те са много добри и знаят доста за играта. Четирима представители на СК „Текбол Асеновец“ се включиха в курса, за да станат бъдещи треньори или съдии по текбол.
Иначе преди малко повече от седмица в София се проведе четвъртият турнир от сериите по Текбол организирани от световната федерация. Състезателите от СК „Текбол Асеновец“ спечелиха 2 от 3 златни купи.