Телевизия ТВ САТ КОМ

Министърът на земеделието откри новия административен център на ОС „Земеделие“-Асеновград

Асеновград вече има нов административен център на Общинска служба „Земеделие“. Центърът, който обслужва и община Лъки, се намира на ул. Цар Иван Асен II №9 и е ситуиран, както на партерния етаж, така и на първия, където преди се помещаваше Кадастърът. Всъщност общинската служба пое неговите функции, веднага след закриването му. А по повод откриването на новия административен център, пред него днес се бяха събрали граждани, представители на институции в града и други официални лица. Специален гост бе министърът на земеделието Явор Гечев, който бе посрещнат, както е по традиция, с питка и мед. Преди да се пристъпи към откриването, архиерейският наместник на асеновградска духовна околия отец Йордан Георгиев, в съслужие с местни свещеници, прочетоха молитва за здраве на всички, които ще се трудят в центъра и на всички присъстващи на откриването. Бе извършен и водосвет.

На откриването на административния център присъства и директорът на областната дирекция „Земеделие“ Ангел Личев, който отбеляза, че новият център е по-достъпен, по-удобен и по-приветлив за всички ползватели на услугите на ОС „Земеделие“.

Министърът на земеделието от своя страна също приветства новата придобивка на Асеновград, като не пропусна да отбележи, че Асеновград винаги е бил близко до сърцето му, тъй като неговото село е Яврово и тук той се чувства като у дома си. След това се пристъпи към прерязване на лентата.

Министър Гечев подари икона на Св. Георги Победоносец на директора на общинската служба в Асеновград Ваня Костадинова. Последва разглеждане на помещенията. Първо партерът – където ще бъдат обслужвани граждани. Трябва да припомним, че в служба „Земеделие“ могат да се подават заявления за изкарване на скици, за регулация на земеделски земи, да се получават преписи на решения, да се подават молби за промяна начина на трайно ползване на земеделска земя, да се регистрират земеделски производители, да се подават заявления за подпомагане и много др.  Вторият етаж, който също е напълно обновен е предвиден за прием на големи земеделски производители. Той също бе разгледан от министъра.

Няма проблем с продоволствената осигуреност у нас, няма как да има криза за зърнени култури в страната, тъй като нашето производство надминава няколкократно нуждите на държавата, допълни министърът, като коментира и очакваната по-малка печалба за производителите на зърно и слънчоглед. А относно цените на олиото и хляба, министърът не очаква те да се вдигат повече.

По-късно министър Гечев се срещна със земеделски производители в  лекционната зала на градската библиотека в Асеновград. На срещата бе разискван т.нар. стратегически план, а също така предстоящите програми и подпомагания. Министър Гечев коментира, че подобни срещи са изключително ползотворни, тъй като при тях един министър може да разбере действителността от самите земеделски производители.

 

Exit mobile version