Да зарадваш хора в нужда преди празниците – това правят всяка година покрай Коледа и Великден младежите от Общински младежки съвет-Асеновград. Те опровергават клишето, че младите хора не се интересуват от нищо, не обичат да помагат на другите и мислят само за себе си. Асеновградските младежи, влизащи в съвета, отново са на центъра на града в днешния студен зимен ден, за да реализират превърналата се в традиционна тяхна кампания “Ако имаш- дай, ако нямаш- вземи си”. Още от 10 ч. сутринта пред сградата на Общината бе разположен деветият благотворителен базар от поредицата такива.

„С всички събрани средства ще бъдат закупени хранителни продукти, които ще раздадем на хора в нужда, за да могат да посрещнат един от най-светлите празници достойно. Към този момент, с тази наша инициатива, сме зарадвали над 600 души“, казват от младежкия съвет. Действително има не малко хора, които нямат възможност да осигурят продуктите за своята трапеза. В нашето съвремие, в нашите географски ширини, сме свикнали с изобилието и забравяме, че не всички разполагат с него. Ето защо е необходимо съвсем малко, за да го споделим с нуждаещите се.

„В навечерието на Рождество Христово, ние отново разчитаме на Вас и Вашата подкрепа, защото ЗаедноМожемПовече! Нека Витлеемската звезда донесе надежда и светлина във всеки дом!“, споделят още младежите. Ако останат артикули от базара, през утрешния ден те отново ще чакат клиенти, които да закупят артикул и подпомогнат каузата. А на 20-ти декември ще бъдат раздадени трайните храни на възрастни хора в нужда.