Децата, посетили асеновградското военно поделение в Деня на отворените врати, организиран специално за тях, бяха меко казано впечатлени от всичко, което успяха да видят и най-вече, до което успяха да се докоснат. Най-ентусиазирани бяха малчуганите от детските градини, които тичаха от експонат на експонат, бързаха да влязат в кабините на камионите и въобще да разгледат всичко от близо. Пред ситуираните центрове на открито военни показваха на децата и им разказваха за различни видове оръжия и комуникационна техника.

Тук срещаме трета и четвърта група от Детска градина „Никола Вапцаров“ и искаме да разберем какво ги е заинтригувало най-много в поделението. Оказва се, че част от тях са впечатлени от танковете, други – от оръжията, а трети – от възможността да влязат в кабините на „големите камиони“, както самите те ги определиха.

Традиционно на 1-ви юни във военното поделение се организират подобни мероприятия за децата, но и през останалото време от годината такива инициативи не липсват, посочи пред нашата камера майор Емил Григоров, който с усмивка развеждаше децата из поделението, като разбира се не пропусна и да ги поздрави за празника.