Телевизия ТВ САТ КОМ

Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство гостува в Асеновград

На 31-ви октомври и на 1-ви ноември центърът на Асеновград бе особено цветен. Подготвените мероприятия, част от Мобилната творческа мрежа, събраха на едно място малки и големи любители на различни видове изкуство. Пъстри работилнички превзеха центъра на града и през двата дни. Още от старта на заниманията в сутрешните часове имаше множество желаещи да се включат в интересните и полезни занимания. Гергана Ангелова, част от екипа на Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство, сподели, че подобни инициативи винаги се приемат добре в различните градове, в които са участвали до момента, и Асеновград вече също е част от тях.

На творческите работилници децата можеха да научат повече и да се упражнят сами в тъкането, в изработването на кукерска маска от рециклирани материали, да рисуват, апликират, да направят бижу или нещо друго, което сами измислят, използвайки въображението си. Децата бяха особено креативни през првия ден от инициативата, тъй като я свързаха и с отбелязването на празника Хелоуин. Някои от тях дори се бяха маскирали.

А  изявите на сцената и през двата дни бяха в следобедните часове и също се радваха на силен интерес, както от страна на участници, така и от страна на публика. На сцената се изявиха представители на вокална група „Надежда Хвойнева“, НЧ „Родолюбие“, Спортни танци „Асеновец“, Музейна музикална школа и др. Огромният интерес показа, че в града има нужда от подобни мероприятия.

 

Exit mobile version