Момченце е първото бебе за 2022 г., родено в Асеновград. То се появи на бял свят в асеновградската болница снощи, малко преди полунощ, и е третото дете в семейството.

Точно в 23:30 ч. на 3-ти януари в МБАЛ-Асеновград се ражда първото бебе за новата година. То всъщност е той, тежи малко над 3 килограма и 600 грама, висок е 50 см. и се казва Исус. За 19-годишната майка Джейлян Кирова това е трета рожба. Тя заяви, че се чувства добре, а относно името на детето – че то е избрано от бащата.
Самото раждане е протекло нормално, без усложнения, заяви за ТВ САТ КОМ д-р Антоанет Топчиян, като уточни, че момченцето се е родило с помощта на екипа – д-р Червенков и акушерка Камишева.

Статистиката показва, че сред новородените през изминалата година в асеновградската болница е по-голям броят на момчетата спрямо момичетата. За съжаление се запазва тенденцията за спад в броя на ражданията спрямо минали години – в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Асеновград през 2021 г. са проплакали точно 231 бебета. От тях 135 са момчета, а 96- момичета.

А последното бебе за миналата година, появило се на бял свят в асеновградското лечебно заведение, също е момче и е кръстено Светлин. То е родено на 28-ми декември, майката е на 18 години от Пловдив.