Real People: Hands Holding Caucasian Sleeping Newborn Baby Girl

В Пловдив, както и в Асеновград, все още очакват първото бебе, което да се роди през настъпилата вече 2022 г. От МБАЛ-Асеновград заявиха за ТВ САТ КОМ, че вчера при тях не е имало раждане, както и днес до момента.

Според последната информация от УМБАЛ „Св. Георги“- Пловдив при тях едно бебе е проплакало за първи път в последния ден на 2021 г. На 31-ви декември в пловдивското лечебно заведение една родилка е станала майка на момиченце. То се е появило на бял свят в родилното отделение на Клиниката по акушерство и гинекология в 21:10. Уточнява се, че майката е от град Кричим.

И в „УМБАЛ-Пловдив“ последното бебе за миналата година е момиче. То е родено точно в 15,03 ч. на 31-ви декември. Момиченцето е с тегло 2830 грама и височина 48 см, а майката е на 24 г. от град Баня. И тук в новогодишната нощ няма раждания, но в акушеро-гинекологичното отделение тази сутрин е постъпила пациентка, която е приета за раждане. Все още няма информация дали първото за годината бебе в Пловдив вече се е родило.