Мотористи откриха официално мото сезона днес. Тръгвайки от Пловдив, шествието със стотици мотори премина през Асеновград и както е по традиция се отправи към Бачковския манастир.

През целия ден днес Асеновград буквално гъмжеше от мотори. Още от сутринта навсякъде по улиците на града можеха да бъдат забелязани мотористи, които по обяд вече започнаха да се събират на изхода на Асеновград, за да изчакат шествието, идващо от Пловдив, да се включат в него и да се отправят към Бачково. Жоро от Асеновград е един от тези, които винаги посещават Бачковския манастир по време на откриването на мото сезона. Той сподели с нас, че сега мероприятието не е толкова мащабно и включващите се в него са доста по-малко. Действително, в сравнение с предишни години, сега като че ли мотористите в Асеновград бяха по-малко, както и хората, излезли на булеварда, за да наблюдават шествието. Но може би една от причините за това е двугодишното прекъсване на този традиционен начин за откриване на мото сезона.
Така се стигна до посрещането на пловдивската група, която наброяваше стотици мотори. Следващата спирка след Асеновград бе Бачковският манастир. Тук любителите на моторите запалиха свещ и изслушаха молитвата за здраве и безавариен сезон.

Подробен материал по темата очаквайте тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 ч., както и в в рубриката Тема от седмицата тази събота и неделя от 19:30 ч., само по телевизия ТВ САТ КОМ.