Телевизия ТВ САТ КОМ

На 10.11. ще е първото заседание на новия Общински съвет на Асеновград

Първите, т.нар. тържествени сесии на новоизбраните общински съвети на територията на област Пловдив, по време на които ще се положи клетва от новите членове, ще се проведат по график между 7-ми и 13-ти ноември. Заседанията се свикват със заповед на областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев. „Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), първото заседание на новоизбрания Общински съвет се свиква от областния управител най-късно 14 дни след обявяване решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници“, казват от областна управа.

Става ясно, че първото заседание на Общински съвет-Асеновград ще се проведе на 10-ти ноември, петък, в зала 601 от 10:30 ч.

„Новоизбраните общински съветници, кметовете на общините и кметовете на кметствата полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на Общинската избирателна комисия и граждани на общината“, уточняват отОбластна администрация-Пловдив. А самата клетва е следната:

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община (в случая Асеновград) и да работя за тяхното благоденствие.“

По време на първата сесия се провежда и процедура по избор на председател на Общинския съвет. Припомняме, че до настоящия момент тази длъжност в местния парламент на Асеновград изпълнява Драгомир Георгиев.

Exit mobile version