Първият понеделник на месец декември ще е по-специален – тогава в Асеновград ще грейне коледното дръвче, ще светне и коледната украса на центъра, като всичко това, разбира се, отново ще е съпроводено от специална програма. Тя тепърва предстои да бъде обявена, както и самият начален час на тържеството.

А поставянето на празничната украса на центъра на Асеновград вече започна. Днес се разполагаха светещите снежинки, които остават да красят пространството над преминаващите през площада хора. Както винаги, ще има и други светлини в различни цветове, които традиционно осветяват площада още преди официалното празненство, свързано с грейването на елхата, придружено и от фойерверки.

Всичко това всъщност е само един от акцентите, макар и основен, включен в празничната програма на община Асеновград. Въпреки че тя все още не е публикувана подробно с часове и място на провеждане на различните мероприятия, вече знаем, че отново ще включва множество такива. И този път се залага на изяви на местни състави, но няма как и без гостуващи такива. Повечето от инициативите и концертите са с участие на деца и младежи от града. Изложби, творчески работилници, забавни събития за малки и големи, тепърва предстоят през месец декември в Асеновград.
Посрещането на Новата 2024 г. на площад акад. „Николай Хайтов“ също ще е специална – който реши да изпрати старата година на центъра, ще го направи в компанията на оркестър „Млади тракийци“, а точно в полунощ, може да наблюдава и традиционните празнични илюминации.