Преди повече от месец Ви съобщихме, че се водят преговори за сключване на договор за спонсорство за ФК „Асеновец“ от страна на известна компания за залози, която вече спонсорира по същия начин други родни клубове. По време на вчерашното заседание на Общински съвет – Асеновград бе подложено на гласуване предложение за кандидатстване на Общината по програма на УЕФА за изграждане на футболно игрище с обновено тревно покритие. Преди точката да бъде гласувана, Екатерина Гешева от БСП попита дали кандидатствайки по този проект би имало някакъв проблем с воденето на преговори с компанията за залози и съответния договор, който следва да се сключи с нея. Отговор на въпроса, както и на този на какъв етап са преговорите с въпросната компания, предостави зам.-кметът инж. Стоян Димитров. Той заяви, че Общината, като собственик на стадиона, се явява един вид посредник между футболния клуб и въпросната компания. Общинската администрация е поискала две неща по договора: вместо да бъдат предоставени 300 стълба за поставянето на рекламни флаери, да има 300 рекламни точки, тъй като на всеки стълб могат да се поставят няколко флаери; петте билборда, които ще бъдат монтирани да не се използват с политическа цел. „Смятаме, че и двете искания са абсолютно адекватни“, допълни Димитров. Той каза още, че е имало разговори между президента на футболния клуб и съответната компания, по време на които са внесени разяснения, всичко е уточнено и предстои фактическото подписване на договора. Би трябвало в рамките на 5 години ФК „Асеновец“ да получава по 50 хил.лв. годишно или общо 250 хил.лв. срещу ангажимента на Община Асеновград да предостави място за монтиране на флаерите и пет точки в града за билбордоветв, на стадиона ще бъдат монтирани рекламни съоръжения, футболният клуб ще получи и екипи с логото на съответната фирма.
Така засега въпросът все пак остава отворен и предстои да разберем ще бъде ли подписан договорът за спонсорство на асеновградския футболен клуб.

Междувременно общинските съветници гласуваха „ЗА“ кандидатстването на Общината по програмата на УЕФА за изграждане на футболно игрище с обновено тревно покритие, отнасящо се за помощното игрище на стадион „Шипка“, и съответно предоставянето за безвъзмездно ползване на терена от БФС за срок от 10 години.