Едно от атрактивните събития, част от програмата на Майските културни празници на Асеновград, е т.нар. „Майски поход“. Събитието е по идея и организирано от Общинско предприятие „Туризъм“, съвместно с Общинския Младежки съвет и бе планирано да се осъществи днес. Така, малко след 9 часа сутринта, край местността „Метоха“ започнаха да се събират ентусиасти, решили да се включат в мероприятието. Времето бе изключително приятно и подходящо за подобно начинание. Тъй като маршрутът не е труден, имаше и малки деца, доста любители-планинари бяха довели и своите кучета. Всъщност живописният маршрут е следният:

  • местност „Метоха“ – параклис „Свети Илия“ – местност „Сухата чешма“ – параклис „Свети Николай“ – НПК Асенова крепост – параклис „Свети Атанас“ – Лясковска река – връщане;

Не само хора от Асеновград и региона бяха решили да се включат в похода. Имаше и такива от по-далечни краища на страната, а и дори и извън нея. Един от пристигналите тук бе Ексавиер от Квебек, Канада. Той бе дошъл на гости в България на свои приятели, заедно с които научили от публикациите в интернет за похода край Асеновград и веднага решили да участват в тази организирана разходка сред природата. Младото момче бе нетърпеливо да потегли по маршрута, както и да разгледа множество забележителности у нас.

Повече за мероприятието очаквайте в понеделник, 16 май, в новинарската ни емисия от 19:30 ч., както и в нейното повторение от 22:00 ч.