От сутринта до следобедните часове вчера общинските съветници заседаваха в сградата на Община Асеновград. На 33-то Редовно заседание на Общинския съвет, последното за тази година, бяха разгледани над 50 точки. Ябълката на раздора се оказа докладна-записката за одобряване на план-сметка „Чистота“ или определянето на таксите за битови отпадъци на територията на община Асеновград. Спрямо тази точка бяха направени различни предложения – като вдигане на промила в с. Боянци, тъй като настоящият бе определен за недостатъчен. Бяха повдигнати и редица въпроси, като този за изграждането на компостираща инсталация към Депото за битови отпадъци, което би трябвало да бъде приключено през следващата година.
Селим Емин от ДПС отправи няколко въпроса, свързани с количеството битов и строителен отпадък, предадени от КМД в асеновградското депо, снегопочистването на територията на община Асеновград, както и на каква стойност са изплатените средства за нерегламентираните сметища. Последва подробна справка по дати и населени места, предоставена от зам.-кмета инж. Стоян Димитров, което от своя страна доведе до словесни битки и обвинения за ненужно губене на време с подобни справки, че те могат да се представят в писмен вид и други подобни. Бе поставен и въпросът: „Чист ли е градът ни“, на фона на високата събираемост на данъците на територията на общината и по-специално на такса „смет“.
Говори се и за разделното сметосъбиране, как то може да бъде извършвано по-качествено и целесъобразно в Асеновград. А Дамян Борисов отправи поздравление към общинските съветници относно повдигането на въпроса за сметосъбирането и качеството на услугата и подлагането му на дискутиране.

И това не бе краят на дискусията. Тя продължи повече от час. А дали е била ползотворна, вероятно само времето ще покаже.