Най малките участници са на 5 години и са от Асеновград
Над 600 състезателя във всички възрастови групи от цялата страна участват днес в спортното мероприятие, което миналата година спечели общинския приз за „Спортно събитие в Асеновград за 2018 г.” на ежегодните награди на Община Асеновград.

 

Клуб по спортни танци „Асеновец” за пореден път е домакин на спортни прояви, които все повече се налагат с висок рейтинг в Държавния спортен календар на Българска федерация по спортни танци.
Спортното събитие започна в 9.30 ч. сутринта с турнира „Изгряващи звезди“,  Националния турнир за Купа „Асеновград” и състезанията по спортни танци от Държавното лично отборно първенство.
Събитието се провежда по случай Световния ден на танца – 29 април и е под патронажа на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов.

 

В турнира „Изгряващи звезди” се надпреварваха танцови двойки до 7 и над 13 години, а за купа „Асеновград” – деца, юноши младша и старша възраст и младежи над 19 години, които се постараха да покажат грация и синхронни умения.

Класиралите се от първо до трето място двойки в турнира „Изгряващи звезди” бяха наградени от ръководителя на КСТ „Асеновец” Дойка Апостолова с купи, медали и грамоти, а останалите участници получиха грамоти.

Е. Граматикова