Аматьорският футбол на малки врати в Асеновград винаги се е радвал на голям интерес, както от страна на отборите, желаещи да се включат в надпреварата, така и от публиката, идваща на мачовете. Снощи се изигра последната среща от първенството за настоящия сезон. Мачът бе между отборите Есетра комерс и Стенимахос или вече ясните победители, заемащи съответно първо и второ място.
Въпреки че победителят в първенството – Есетра комерс, бе ясен преди последния двубой и резултатът от този мач фактически нямаше какво да промени, момчетата и от двата отбора се бориха за победата. В крайна сметка тя бе постигната от Стенимахос, чиито играчи отбелязаха 6 гола, а тези на Есетра комерс – 4. Капитанът на Есетрите, който тази вечер предстоеше да получи и отличие за участие в над 400 мача, сподели, че неговият тим за пети път печели лигата.

Така дойде време и за награждаването на победителите. Както винаги, бяха раздадени много индивидуални отличия, първо за Б група – за най-добър вратар, най-добър футболист и др. , последваха застаналите на трето, второ и първо място, които получиха купи, медали, торти и подаръци. Последва награждаването за висшата лига. И тук имаше индивидуално отличени, за да се пристъпи към кулминацията – обявяването на застаналите на първите три места. Бронзовите отличия тук отидоха за отбора Нострабет, среброто спечели победителят от последния двубой Стенимахос и както вече стана ясно, първенците за поредна година са Есетра Комерс.

Подробен материал от награждаването на участниците в АМФЛ–Асеновград, както и още разговори за футбола на малки врати, очаквайте в рубриката ни ТЕМА ОТ СЕДМИЦАТА от 19:30 ч. през уикенда