След официалната част пред паметника на Левски вчера, където тази година се стекоха стотици хора и най-вече множество деца от училища и детски градини в града, в Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“ бяха наградени участниците в конкурса за есе, стихотворение и рисунка „Апостолът през моите очи“. Конкурсът се организира за втора поредна година от Общината, съвместно с Народно читалище „Родолюбие“ и центъра.

Конкурсът се проведе в две категории – при първата за обичащите да пишат есета или стихотворения деца имаше две възрастови групи – от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас. При по-малките първото място получи Златимира Андонова, която прочете своето стихотворение „Писмо до Левски“.

При възрастовата група 8-12 клас най-високо оценено бе есето на Вяра Петрова.

В категория „Рисунки“ първата възрастова група бе 1-4 клас. Първото място тук получи Антоан Стоянов, второкласник в ОУ „Ангел Кънчев“.

Шестокласничката Иванина Филипова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ спечели в категория 5-8 клас. А при 9-12 клас – Ралица Петрова от ПГ „Цар Иван Асен“. Част от отличените не присъстваха на награждаването, но ще получат наградите си по-късно, а техните рисунки ще красят фоайето на Центъра за подкрепа за личностно развитие „Васил Левски“.

Бяха подготвени и грамоти за отлично представяне – сред наградените тук имаше и деца от подготвителни групи в детски градини.

Въпреки че конкурсът е ученически, явно интересът към него е по голям, макар че и тази година в категорията за есе и стихотворение отново преобладават участници извън Асеновград, заявиха от НЧ „Родолюбие“.

Повече гледайте тази вечер в новините на ТВ САТ КОМ!