Спортистите на Асеновград за 2022 г.

Спортистите на Асеновград ежегодно печелят награди в най-различните видове спорт, в които се състезават. Сега те следва да получат и награда спрямо постигнатите през миналата година от тях успехи. 26 спортисти ще се борят за титлата „Спортист на Асеновград за 2023 г.“. Клубовете на територията на общината провеждат гласуване, спрямо което се определят отличените. Друга награда, която също е не по-малко престижна, е „Спортист на годината-изборът на асеновградчани“. Тя се връчва според броя гласували за съответния спортист чрез онлайн анкета на Общината, която сега се проведе между 31-ви януари и 5-ти февруари. Награждаването тази година ще бъде на 16-ти февруари, т.е. в петък.

Припомняме кои бяха миналогодишните победители:

Шахматистът Иван Чепаринов спечели приза „Спортист на годината“ спрямо гласуването на спортните клубове, а тенисистът Ферхат Рашидов стана „Спортист на годината-изборът на асеновградчани“, печелейки най-много гласове в онлайн анкетата на Общината.
Сред останалите призове, за „Най перспективен млад състезател“ бе определена Александра Иванова, състезател по карате киокушин. „Футболист на годината“ стана Тодор Тодоров от ФК „Асеновец“. За „Спортно събитие в Асеновград за 2022 г.“ бе избран Ултрамаратон „Персенк Ултра“. Титлата „Отбор на годината“ получи ФК „Шипка старс“, а „Треньор на годината“ – техният треньор Димитър Илиев.
Кои ще са новите победители – ще разберем в петък вечерта, церемонията започва в 19:00 часа.