Тютюневият склад в Асеновград, част от някогашната фабрика Булгартабак, по-известен в града като склада на Картела, отива на търг с тайно наддаване. НАП продава имотът на „Асеновград Табак“ АД в ликвидация на търг, като наддаването ще започне от първоначална цена 255 000 лева, а депозитът ще е 51000 лв., съобщават от агенцията по приходите. Търгът ще е със тайно наддаване, ще се проведе на 12 март от 13:30 ч.в сградата на Дирекция „Събиране”, ТД на НАП – Пловдив на ул.„Скопие” №106, а огледи се правят от 24 февруари до 6 март от 10:00 до 16:00 ч. на ул. „Опълченска“ в Асеновград.

Имотът е  с площ от 1544 кв.м, ведно с двуетажна сграда със застроена площ 504 кв.м. Той представлява дворно място със сгради: селскостопанска сграда – тютюнев склад, със застроена площ – 504 кв.м., брой етажи – 2 и селскостопанска сграда, със застроена площ – 17 кв.м., брой етажи – 1. Намира се точно за МБАЛ Асеновград,

С приходите от провежданите търгове се покриват частично или напълно публични задължения на собствениците им.

Сградата е от 20-те години на миналия век, построена от  акционерно дружество „Картела“ – важна част от историята на тютюнопроизводството и производството на цигари през миналия век.