Изграждането на водопровод до Мулдавския манастир „Св. Петка“ напредва и дори по-голямата част от работата е към края си. Това заяви началникът на ВиК-Асеновград Иван Трайкков пред нашата камера. Припомняме, че захранването на светата обител с вода е дългогодишен проблем, който изглежда че скоро ще бъде решен.

Вече години наред се говори за необходимостта от изграждането на водопровод до Мулдавския манастир „Св. Петка“. Този въпрос бе разискван множество пъти, особено след като стана пожар в манастира и едното крило изгоря, най-вече поради липсата на вода в светата обител. През февруари тази година игуменката на манастира майка Юлита присъства на сесията на Общински съвет-Асеновград по повод точка, касаеща изграждането на водопровода. Тогава тя за пореден път обясни колко важен е той.
В началото на тази година вече стана ясно, че ВиК-Пловдив включва в инвестиционната си програма такъв обект. Така бе изготвен проект и от малко повече от месец се работи по него. По-голямата част от работата дори е свършена, заяви за ТВ САТ КОМ началникът на ВиК-Асеновград Иван Трайков. Стана ясно, че фирмата, която е трябвало да направи изкопните работи, вече е приключила. Към 2 километра и 700 метра от водопровода е положен, остават още около 700 метра. Изградена е и помпената станция за манастира и след останалите довършителни дейности от страна на ВиК, „Св. Петка“ вече ще разполага с така дългоочаквания водопровод.