Напусна ни виден асеновградчанин – творецът, рецитатор и културен деец Йордан Кожухаров си отиде от този свят, малко преди да навърши 87 години.

Общественик, културен деец, член на литературен клуб „Орфей“ при Народно читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски“-Асеновград, официален носител на наградата на Фондация „Маестро Димитър Вълчев“ и неофициално на титлата „Културен аташе на Асеновград“, водещ на множество официални събития в града, едва ли има асеновградчанин, който не би разпознал гласа на Йордан Кожухаров.
През 2021 г. той получи званието „Почетен гражданин на Асеновград“ и по време на награждаването отново демонстрира своето остроумие, като същевременно показа колко много обича живота и разбира се своя роден град.

Йордан Кожухаров има не една или две награди, най-вече в областта на рецитаторското майсторство, за спечелването на последната от която той самият обяви по време на връчването на наградите за доброволчество „Донка Пашкова“.

Кожухаров ще липсва на всяко едно събитие и мероприятие в града. Дано продължава да рецитира стихове и да се усмихва на едно по-добро място! Поклон!