Телевизия ТВ САТ КОМ

Новата полицейска приемна в Асеновград бе официално открита – министър Радев се скара, че вместо паркове се правят полицейски приемни

На официална церемония днес бе открита официално новосъздадена приемна на РУП-Асеновград в квартал „Лозница“. „Радвате ли се, че има приемна вместо детска площадка или парк“ – попита присъстващите Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и допълни „Аз не съм с приповдигнато настроение. Всички видяха как тук се бихте и после се сдобрихте. Над 10 г. тук не е имало приемна. Не се радвам и няма да прережа лентата. Но ще се радвам, ако другия път дойда и на мястото на приемната открием детска площадка. Тук държавата ще дава всеки месец тук по 15 хиляди лв. Това са ваши пари и тези разходи нека да отиват за училища. Малките тук нека бъдат грамотни, да решават всичко с ум, а не с юмруци каза министърът.“ В новата приемна ще работят 3-ма инспектори и двама постови служители.
С откриването на този обект се въдворява редът, а където има ред има законност, заяви вицепремиерът Валери Симеонов и пожела пълно разбирателство между етносите. Симеонов поздрави присъстващите с „Да живее България!“ Кметът на общината Емил Караиванов посочи, че всички представители на институциите, които присъстват, дават гаранции, че ще се спазва закона и допълни, че асеновградчани продължават да искат запълване на полицейските щатове. Става дума да отблокиране 19 незаети полицейските щата за РУП – Асеновград, за което до МВР-министъра бе изпратено писмено настояване от кмета на Асеновград.

Приемната стана факт, след гражданска инициатива и обсъждане между община Асеновград и МВР. За нейното реализиране по решение на Общински съвет – Асеновград бяха вложени 27 000 лева. От полицейското управление в града на денонощно разположение на място ще бъдат трима полицейски служители. Приемната в най-скоро време ще попада и в обсега на системата за видеонаблюдение на Асеновград, след решение на ОбС-Асеновград. Новата полицейска приемна се очаква да бъде част от трайните мерки за овладяване на противообществените прояви, повишаване на обществената сигурност и ред, както и спокойствието на гражданите.

Exit mobile version