Пътни знаци с мигащ светлинен сигнал в син цвят са монтирани край пешеходни пътеки в Асеновград, определени като рискови по данни на „Пътна полиция“. Единият участък е кръстовището между бул. „България“ и ул. „Васил Левски“. Действително тук са ставали няколкократно пътни инциденти с пешеходци. С поставянето на отличителните знаци се цели заостряне на вниманието на водачите на превозни средства и своевременно намаляване на скоростта, с която те се движат. Край въпросното място са поставени два знака – единият е монтиран така, че да се вижда от преминаващите по ул. „Васил Левски“ и бул. „България“, в посока Пловдив. А другият е за пристигащите от областния град.
Светещи знаци са поставени и при пешеходната пътека на кръстовището между улиците „Княз Борис I“ и „Хан Крум“. „Там от доста време граждани настояват за поставяне на изкуствена неравност, но поради наличието на близките кръстовища в района е невъзможно такава да бъде обособена, тъй като в случая, ако това се направи, знаковото стопанство няма да отговаря на Закона за движение по пътищата“, посочиха от общинската администрация. Поставянето на новите пътни знаци е друг начин да се прикове вниманието на шофьорите в рисковия участък.
Става ясно и че предстои монтиране на същите отличителни знаци на още едно място в Асеновград. Отново на бул. „България“, но при пешеходната пътека на кръстовището с ул. „Шипка“. Служители на „Пътна полиция“ следва да проследят ефективността от поставянето на новите означения и след извършване на необходимия анализ, такива вероятно ще бъдат монтирани и на други места в Асеновград.