Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Обновяването на центъра на Асеновград не включва ремонт на надлеза

Ремонтът на централния площад в Асеновград върви по план, но той не включва рехабилитация на надлеза, чието състояние в момента не е особено добро. 

Надлезът или както го наричат асеновградчани – тунелът, до центъра на Асеновград не е ремонтиран от години и това си личи на пръв поглед. Метални части висят от тавана, а от старите осветителни тела се вижда, че вече са паднали такива. В същото време мястото е доста оживено – от тук ежедневно преминават множество хора, повечето от които дори не забелязват какво има над главите им. Разбира се има и такива, които са наясно, че от тук не е съвсем безопасно да се преминава, но сякаш са свикнали с този факт и той не им прави особено впечатление.

Припомняме, че през изминалата седмица попитахме зам.-кмета по строителството инж. Стоян Димитров дали проекта за реновирането на централния площад в града включва ремонт и на надлеза. Тогава той отговори, че не се предвижда подобна рехабилитация като част от въпросния проект, но все пак има идея и проблемният участък да се ремонтира и това ще бъде заложено в инвестиционната програма на Общината. А дотогава може би е добре поне частите, които са надвиснали от тавана, да бъдат премахнати, за да не се стигне до неприятен инцидент. Но и колкото до тях, трябва да споменем, че според асеновградчани мястото е и обект на вандалски прояви, което допринася то да изглежда по този начин към момента.

 

Exit mobile version