снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

Община Асеновград откри процедура за възлагане на обществена поръчка за изготвяне на Работен проект и упражняване на авторски надзор за обект „Инсталация за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци и на инсталация за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци – Асеновград и съпътстваща инфраструктура“.

Основната цел е да получи инвестиционна проектна разработка, чрез реализирането на която да се достигне резултат на ефективно опазване на околната среда, чрез производството на висококачествен компост, чрез компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци, както и за намаляване на количествата депонирани битови отпадъци, чрез изграждане на инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци, генерирани на територията на общините Асеновград, Първомай, Куклен, Лъки и Садово.

Прогнозната стойност на поръчката без ДДС е  317 000 лв., а разделянето й на обособени позиции е нецелесъобразно, тъй като дейностите, предмет на поръчката, са взаимно свързани, пише още в решението за откриване на процедурата. Обществената поръчка е във с договор сключен между общината и МОСВ по проект „Втора комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“ по ос 2 на ОПОС 2014-2020 на РСУО – регион Асеновград“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г..

Критериите за подбор на участниците включва всеки един от тях да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни предмета на поръчката през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата;  да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката; да е изпълнил минимум една услуга с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.Също така да имат технически и професионални способности за извършване на тези дейности.

Получените оферти ще бъдат отворени на 24.06.2019 в зала 517 в административната сграда на община Асеновград, пл. „Акад. Николай Хайтов“ №9.

Е. Граматикова