На всеки, който желае да се включи в кампанията по засаждане на дръвчета и друга растителност върху общински терени, ще бъде предоставен необходимият посев, информират от градската управа. За нуждите на кампанията тази година са осигурени фиданки от широколистни дръвчета и храсти, сред които: дървета от вида – шестил, явор, клен, кестен, албициа, бреза, каталпа, бук, чинар, върба, софора, офика, акация, топола, липа, пауловния и др.; храсти – берберис, котонеастер, форзиция, юниперус, лигуструм, лоницера, спиреа, люляк, юка, винка, рози и др.

Желаещите да се включат в кампанията по залесяване, трябва да подадат молба в Община Асеновград, в която да бъде посочен избрания общински терен за засаждане, вида и броя на искания посадъчен материал и телефон за връзка.
Срокът за подаване на молбите е до 31.03.2017г. в Деловодството на Информационен център, Община Асеновград, пл. „Акад.Н.Хайтов” N 9.

Инициативата е на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов и се провежда за трета поредна година като израз на хуманната идея за съхраняване живота на Земята. Кампанията е призив към всички да работим заедно за намаляването на въглеродния диоксид в атмосферата чрез засаждането на дървета.