Специална комисия от общинска администрация е била сформирана, за да разгледа искането на МБАЛ Асеновград да стопанисва паркинга на болницата. Това съобщи кметът на Общината д-р Емил Караиванов. Причина за искането е, че лекарите са принудени да плащат за  престоя на лекия си автомобил, докато са на работа. В момента медиците плащат по 0,50 лева, за да оставят колата си за един час на общинския паркинг пред болницата. Така паркингът за  една работна смяна на лекар или медицинска сестра струва около 10 лева на ден.

Становището на комисията, след направената проверка на място е, че слъгласно чл. 14, ал. 1, точка 4 от Правилника за устройство, функция и организация на дейност Инспекторат, паркинги и гаражи, паркингът на МБАЛ е обект, стопанисван от дейността, даден с решение на ОбС Асеновград, който е и принципал на здравното заведение. Затова Комисията дава следните две предложения:

  1. Да се ползва терен в двора на болницата, който е подходящ да се приспособи като паркинг за нуждите на служителите.
  2. Служителите да паркират на ул. „Капитан Райчо”, която е обозначена като зона за платено паркиране и по Генералния план за организацията на движението и по Приложение номер 2 по Наредбата за организация и контрол на престой и паркиране на МПС. Възможна е и комбинация от двете предложения, коментира кметът.

Комисията е готова с предложенията и ще изпрати тези предложения до д-р Иван Червенков в качеството му на управител на МБАЛ, коментира кметът и ще очаква неговия отговор, за да намерят заедно решение на поставения въпрос, каза още той.