Преди около една седмица на центъра на Асеновград се проведе благотворителен базар, организиран от Общински младежки съвет-Асеновград. Както Ви показахме тогава, на базара се продаваха най-различни артикули, като книги, играчки, сувенири, Великденски лакомства, а също така и карета и шлайфери, изработени и дарени от ПГ „Св. Патриарх Евтимий“. Артикулите се продадоха изключително бързо и се съббраха средства в размер на 640 лв. С парите бяха закупени пакетирани хранителни продукти, които бяха разпределени в торбички и раздадени преди Великден на хора, имащи нужда от тях, за да напълнят трапезата си. Общо 61 души получиха от даренията, които включваха и картички с топли послания.
„По случай Великден, ние от Общински младежки съвет- Асеновград успяхме да направим празниците на 61 човека по-усмихнати и им показахме, че не са сами.
Истинско удоволствие беше за нас, да поговорим с тези хора и да чуем техните истории! Освен торби с пакетирани хранителни продукти, ние подарихме и на хората по една картичка с топли пожелания. Дано тези думи греят техните сърца дълго време, така както нашите ще греят след искрените им усмивки. Сърдечно благодарим на всички, които се включиха и подпомогнаха инициативата ни“, написаха на страницата си във Фейсбук от Младежкия съвет след реализирането на акцията. Те не пропуснаха да отбележат и че са получили дарения от хранителни продукти и от местни фирми, откликнали на идеята за благотворителната инициатива.