В забързаното ни ежедневие, често не намираме време за неща, които всъщност не биха ни коствали много, но биха се отразили положително на заобикалящия ни свят. Засаждането на дърво е точно това – не отнема много време, но дава отражение години по-късно, и то във времена, когато се борим с постигането на по-чиста околна среда и въздух. В този дух от Община Асеновград приканват всеки, който има желание и възможност, да засади дръвче и да заснеме това свое деяние, за да може то да бъде споделено и „да зарази“ още хора да прибегнат до подобни действия. Разбира се, горещото лято не е най-подходящият сезон за засаждане на фиданки. Добре е това да се направи на есен, когато е по-дъждовно, по-хладно, а слънцето не грее толкова силно. Така че има достатъчно време всеки, който реши, да се организира и да засее дръвче или още по-добре – дръвчета, било то в своя двор, градинка или на друго място, където сметне за необходимо.
В тази връзка от Община Асеновград посочват, че в града са засадени близо 120 дървета през първите 6 месеца на тази година по инициатива на общинската администрация. Част от тях са в централна градска част, в паркове, междублокови пространства и др. Сред фиданките има кестен, явор, акация, церсис, чинар, сребърен смърч, ясен, дървовидна ружа.

Колкото до снимките на засадените дръвчета, те могат да се изпращат като лично съобщение на Facebook страницата на Общината, а по-късно ще бъдат публикувани, показвайки добрия пример.