Община Асеновград организира поредна акция за събиране на ненужни за жителите на града мебели. Периодът, в който ще се проведе акцията е от 20-ти до 28-ми април. Всеки гражданин може да се включи в акцията и да допринесе за опазване на околната среда, като изнесе непотребните си мебели своевременно в близост до контейнерите. Важно е, хората да се съобразят с указания график, както и мебелите да се разположат така, че да не пречат на движението и да не се паркират превозни средства в близост до контейнерите, за да не възпрепятстват вдигането на мебелите и те да останат неизвозени. Гражданите, които са пропуснали горепосочения период, могат да се възползват от безплатното депониране на площадката за едрогабаритни отпадъци, разположена в депото – на изхода на града, в посока село Боянци.

Ето какъв е графикът по дати:
20.04.23 г. (четвъртък) – кв. „Изток“, кв. „Св. Георги“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Княз Борис I“, кв. „Баба Тонка“, кв. „Баделема“.
21.04.23 г. (петък) – бул. „България“, ул. „6-ти януари“, ул. „Съединение“, ул. „Марица“, ул. „Васил Левски“, кв. „Метоха“, кв. „Запад“, ул. ”Иван Вазов”, ул. ”Ген. Дандевил”.
27.04.23 г. (четвъртък) – ул. „Иван Вазов“, ул. „Цар Освободител“, ул. „Клокотница“, ул. „Захари Стоянов“, ул. „Спортист“, ул. „Хан Аспарух“, ул. „Кап. Райчо“, ул. „Първомайска“, ул. „Асен Карастоянов“, ул. „Любен Каравелов“.
28.04.23 г. (петък) – кв. „Горни Воден“, кв. „Долни Воден“, кв. „Запад“, кв. „Баделема“.