Телевизия ТВ САТ КОМ

Общински съвет-Асеновград ще заседава следващата сряда

13-тото редовно заседание на Общински съвет-Асеновград ще се проведе на 25-ти септември. Според първоначално предоставения Дневен ред, общинските съветници следва да разгледат и подложат на гласуване 35 предложения.

Информация за изпълнението на бюджета на община Асеновград и сметките за средствата от Европейския съюз за полугодието на 2024 г. ще бъде предоставена по време на септемврийското заседание на Общински съвет-Асеновград. Припомня се, че Общинският съвет прие бюджета на общината в размер на близо 100 млн. лв. през месец февруари, както и че след извършените промени през първото шестмесечие, бюджетът е завишен общо с малко над 7 млн. лв. Посочва се изпълнението на приходната и на разходната част на бюджета, което предстои да разберем дали ще породи дискусия в залата. Пред съветниците ще бъде представен и годишен отчет за изпълнението на Бюджета за 2023 г., за състоянието на Общинския дълг и др. подобни.
Съветът следва да реши дали да подкрепи провеждането на търгове за отдаване под наем на обекти в новия Търговския център в подплощадното пространство. Първоначално предложената цена на кв.м. с ДДС на месец е 22 лв. Началната тръжна цена за годишен наем варира според различните видове магазини между 1900 лв. и 6500 лв. Депозитите за участие и стъпките за наддаване също са в широки граници. Предлага се организиране на търгове и за обекти под наем на Общинския пазар, както и на други на територията на общината.
През септемврийската сесия е предвидено да се гласува финансово подпомагане в областта на културата за НЧ „Родолюбие“, за НЧ „Св. Преп. Паисий Хилендарски“ и за школата по акордеон в Асеновград. Отново има предложения и за отпускане на еднократна социална помощ на хора в нужда.
Заседанието на Общински съвет – Асеновград може да наблюдавате НА ЖИВО на 25-ти септември от 9 ч. сутринта по телевизия ТВ САТ КОМ.

Exit mobile version