Телевизия ТВ САТ КОМ

Общинските съветници следва да одобрят инж. Стоян Димитров като временно изпълняващ длъжността кмет на Асеновград

Общинските съветници трябва да решат кой ще изпълнява временно длъжността кмет на общината от края на мандата до полагането на клетва на новоизбрания градоначалник. За Асеновград предложението е тази дейност да изпълнява зам.-кметът инж. Стоян Димитров.

Според Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, район или кмет на кметство е регистриран като кандидат за общински съветник или отново се е кандидатирал за кмет, в 7-дневен срок преди края на мандата общинският съвет избира временно изпълняващ за неговата длъжност. Отново според същия закон се избира един от зам.-кметовете и това решение трябва да бъде подкрепено от повече от половината съветници. Мандатът изтича на 27-ми октомври, съответно Общински съвет-Асеновград трябва да вземе решението не по-късно от 20-ти октомври. В случая то ще бъде подложено на гласуване на 11-ти, по време на октомврийското заседание. Предложението е длъжността да изпълнява зам.-кметът инж. Стоян Димитров, който всъщност вече замества д-р Грудев, откакто той е в отпуск. Трябва да споменем и че останалите двама зам.-кметове на Асеновград са кандидати за общински съветници, което означава, че те не могат да бъдат избрани като заместници на Грудев.

Иначе в местните избори, освен кмета на общината, ще участват и кметовете на селата Златовръх, Избеглии, Козаново, Конуш, Леново, Мулдава, Нареченски бани, Нови извор и Червен. Поради това общинският съвет следва да избере и техни заместници.

Exit mobile version