Телевизия ТВ САТ КОМ

Около 100 са участниците в тазгодишното издание на конкурса „Наздравица за любовта”

Автори от София, Пловдив, Варна Бургас, Плевен, Кърджали, Шумен, Велико Търново, Сливен, Пазарджик, Карлово, Русе, Куртово Конаре, Първомйци Вликотърновско, Панагюрище, Стралджа, Горна Оряховица, Каварна и разбира се Асеновград участват в V Национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”. Творческата надпревара се организира като съпътстваща програма на конкурса за най-добро домашно вино в Асеновград. „Сами знаете, че виното създава вдъхновение за писане на хубави стихове и какво по-добро от това да се пишат стихове за любов. За пети пореден път се провежда конкурсът, чието име бе дадено от асеновградския творец Атанас Георгиев и с това поетично име, тази година са написали чудесни произведения почти 100 поета от цяла България”, разказа за ТВ САТ КОМ Даниела Костова – главен експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Асеновград.
Припомняме, че според регламента за участие конкурсът е анонимен. В него могат да участват автори от цялата страна, навършили 18 години;Всеки автор може да представи до 3 стихотворения; творбите трябва да бъдат предоставени на хартиен носител, копирани в 3 екземпляра, неподписани и без обозначение на авторство под каквато и да било форма, поставени в голям пощенски плик; творците от Асеновград прилагат 4 екземпляра, за да участват в общата класация и в селекция за „Най-добър автор на Асеновград”;участниците попълват декларация за авторство по образец; в по-малък, ненадписан запечатан плик, трябва се прилагат декларацията за авторство по образец с посочени личните данни на участника: трите имена, адрес, дата на раждане, телефон за връзка, е-mail; представените творби и декларацията задължително трябва да бъдат написани на компютър или на пишеща машина; творбите трябва да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания към момента на обявяване на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси; кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.
Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на Община Асеновград. Официалното обявяване на наградените творби ще се състои на 29януари от 17:30 ч. в Градската библиотека „Паисий Хилендарски”.
Награден фонд тази година е както следва:
Първа награда – 500 лв.
Втора награда – 400 лв.
Трета награда – 300 лв.
Предвидени са две поощрения по 100 лв., както и награда за най-успешно представил се поет от Асеновград – 200 лв.

Exit mobile version