Улиците в Асеновград се изпразниха още от обяд днес. Не е чудно и дори е препоръчително хората да останат вкъщи или на закрито при температури над 35 градуса. А ако се излиза, задължително трябва да носим шапка и да приемаме много вода. Още от началото на месец юни лятото определено настъпи. Максималните температури прескачат 30 градуса доста рано тази година, като предупредителни кодове за опасно горещо време не са особено типични съвсем в началото на летния сезон. Днес за цялата страна бе обявен жълт код за горещо време. Температурите в Пловдивско достигнаха стойности между 34 и 39 градуса, характерни по-скоро за месец август.

Според синоптиците ни очаква наистина горещо лято. Тепърва ще разберем дали ще се запишат още рекордни стойности и в какъв порядък ще са те.
За утрешния ден също ще важи жълт код за част от страната, но този път освен за горещо време, той е и за интензивни валежи и гръмотевични бури. Област Пловдив също спада към тези, за които е обявено предупреждението, но специално за Асеновград валежите са по-малко вероятни.
Колкото до горещото време и използването на климатици, трябва да припомним, че температурната разлика между вътрешното помещение и навън не трябва да е прекалено голяма, за да не претоварим организма.