Точно 385 са подадените до момента молби от семейства в асеновградско в местната дирекция „Социално подпомагане” за отпускане на целева помощ за първокласници. Тези, които все още не са успели да попълнят своите документи и да ги предоставят в дирекцията все още имат малко време. Срокът за прием на тези молби е 15 октомври, т.е. семействата на първокласници ще могат да кандидатстват за помощта до следващия понеделник.
Иначе от асеновградската дирекция информираха и че до този момент на 365 семейства помощта вече е отпусната. 14 молби са получили отказ, като отново най-честата причина за това е по-висок доход от допустимия. Това е и една от причините някои семейства все още да не са подали своите документи, в случай че през последния месец, в който имат възможност да го направят, отговарят на доходния критерий или средният месечен доход на всеки член от семейството им през последните 12 месеца не надвишава 450 лв.
От дирекция „Социално подпомагане” Асеновград уточняват още, че до средата на септември на 297 семейства помощта за първокласници е била изплатена, сега предстои нов транш. Тези, които подадат документи сега пък и бъдат одобрени, могат да очакват средствата през ноември.