От 1,20 до 2 лв. за 100 грама череши или за една пластмасова чашка със сладкия плод. Това предложение отправят към купувачите продавачите на череши на Кооперативния пазар в Асеновград, което означава, че килограм плодове излиза 20 лв., а освен черешите с подобна цена намираме и кайсии. И тяхната цена е обявена за грамове, а не за килограм, може би за да не изглежда толкова фрапиращо за клиента. Особено интригуващи са и поставените на места табелки, информиращи, че ако опитаме плода без след това да закупим от него трябва да заплатим 50 стотинки. Предлагащите сезонни плодове на тези цени обаче не пожелаха да застанат пред нашата камера, за да обяснят какво обуславя високата стойност на стоката им към момента. Срещаме обаче и продавачи, чиито цени са в пъти по ниски. Феим продава плодове на пазара от 15 години и макар че днес черешите му бяха свършили обеща, че утре ще има отново и ще са на цена около 4-5лв.
Според Феим високата цена специално на черешите е необяснима, тъйкато според него реколтата тази година е много добра.Черешова задушница е след двайсетина дни, когато според Феим цената на черешата ще падне наполовина и няма да превишава 2-2,50 за килограм.
Забелзязахме също така, че ягодите в момента се намират в по-голямо изобилие на пазара и навсякъде не превишават драстично цената от 5 лв. за килограм.