Няма по-хубав и мил жест от това дете да подари на друго дете нещо, изработено напълно самостоятелно от него, направено с огромно желание и любов. Покрай Коледа учениците от I „А“ клас от асеновградското ОУ „Отец Паисий“ се включиха в кампанията за подаряване на картички на възрастни хора и сега са решили да направят сами нещо подобно за малката Есин. Децата са разбрали колко е хубаво да подаряваш и колко добре се чувстват хората, които получават твоя подарък. Малчуганите желаят да зарадват по този начин 3-годишната Есин, като днес пред нашата камера й пожелаха бързо оздравяване и скоро да може да дойде да играе с тях. Всъщност подобни са и пожеланията в самите картички.

картички за Есин
картички за Есин

С колко малко думи може да бъде казано толкова много в една цветна картичка. Децата правят почти всичко сами, но разбира се получават подкрепата и на своите преподаватели.

Освен че ще подарят картички на Есин, първокласниците ще предоставят и част от тях за продажба на базар в нейна подкрепа, организиран в Куклен. И макар че основната сума, която бе необходима за детето, вече е събрана, допълнителните средства също ще бъдат от помощ – ако няма нужда от повече такива за Есин, тогава нейното семейство ще ги прехвърли към друга кампания на някого в нужда.

Първокласници ОУ "Отец Паисий"
Първокласници ОУ „Отец Паисий“