Програмата в Асеновградско, по повод Съединението на България, традиционно е двудневна. Тя започва ден преди паметната дата 6-ти септември. Така утре, 5-ти септември, в асеновградските села Конуш и Новаково отново ще се проведат обичайните чествания. В 10 ч. сутринта пред църквата „Св. Атанасий” в Конуш ще бъдат поднесени цветя в знак на признателност и в памет на участниците в Конушенската чета. Малко по-късно, на обяд, ще бъде почетен и поп Ангел Чолаков. Пред паметника на българския свещеник и революционер в с. Новаково ще бъдат поднесени венци и цветя. За следобедните часове бе планиран празничен концерт на ансамбъл „Пирин” на сцената на централния площад в Асеновград. Заради лошите метеоролични условия обаче се наложи концертът да бъде отменен. Той все пак ще се състои, но на друга дата, която ще бъде оповестена допълнително, заявиха за ТВ САТ КОМ от Общината.
Разбира се, на самия 6-ти септември, в града ще има честване. Първо, още в 9 ч. сутринта, ще бъде изнесена програма пред паметната плоча на Пере Тошев, намираща се в парка до гарата. Слово ще произнесе директорът на Исторически музей – Асеновград, Иван Дуков. Веднага след това на площад „Акад. Николай Хайтов” ще се проведе тържествен ритуал по издигане на националното знаме на Република България. В програмата отново ще участват военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк.
ТВ САТ КОМ ще Ви направи съпричастни към честванията в Асеновград и региона. Очаквайте подробен материал на Деня на Съединението, 6-ти септември, от 19:30 ч.