Исторически успех за отбора по пожароприложен спорт на РС ПБЗН – Асеновград след областните състезания, които се проведоха на лекоатлетически стадион „Пловдив“ на 18-ти май. Пожарникари от 11-тте районни служби на пловдивската регионална дирекция взеха участие в различните надпревари, в които тази година асеновградският отбор се представи отлично. Специално в дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа“ пожарникарите от Асеновград изпълниха всичко за 40 сек. и 78 стотни, което им донесе второто място тук.

За първи път отборът на асеновградската районна служба заема такава позиция, това е голям успех, споделиха за ТВ САТ КОМ от пожарната в Асеновград. За първа година отборът е и с нов ръководител инсп. Антония Антонова, която още докато надпреварите бяха в разгара си, заяви, че РС ПБЗН – Асеновград участва с пълен отбор от 9 човека, които са истински професионалисти в своята работа, като специално в състезанията по пожароприложен спорт имат голям опит.

В общото класиране пожарникарите от асеновградската районна служба заеха пето място от 11 отбора, което показва, че са в златната среда.

След областните състезания предстои националното такова. Отборът на РД ПБЗН – Пловдив ще бъде сформиран от най-добрите състезатели, проявили се на пловдивския стадион.