Откриха новата учебна година във военното поделение в Асеновград. Днес на строевия плац официално бе дадено началото на подготовката на военнослужещите за учебната 2023 г.

Както винаги, новата учебна година във военно формирование 24490 започна с поздравления към военнослужещите тук. От трибуната своите поздрави отправиха командирът на поделението полк. Красимир Ташев, както и официалните гости – зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров и архиерейският наместник на асеновградска духовна околия отец Йордан Георгиев.

За тази година са предвидени много международни участия, най-вече заедно с военнослужещи от страните-членки на НАТО, заяви полк. Ташев. „Надяваме се, че всичко планирано ще се случи“, каза той.

Майор Емил Григоров сподели, че предстои една хубава, но не лека година, изпълнена с много планирани дейности, участия в мероприятия и официални чествания, част от които дори вече са се състояли, а други – тепърва предстоят.

А каква е равносметката за изминалата 2022 г. и още подробности, свързани с началото на подготовката на военнослужещите за учебната 2023 г., може да научите тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 ч. и 22:00 ч.