Една от най-посещаваните забележителности и вероятно най-популярната край Асеновград е Асеновата крепост. Хиляди туристи идват тук ежегодно, радвайки се на красивата гледка и уникалното местоположение на крепостта. Има обаче едно място в близост до нея, което определено не грабва окото – това е беседката, която по думите на граждани, повече от година е в много лошо състояние.
Край беседката срещаме Димитър Моллов. Той сподели, че е пускал множество постове в популярни асеновградски групи в социалните мрежи, за да покаже как изглежда беседката и сега се надява Общината да вземе мерки.

Иначе това е поредното доказателство, че няма място в и край града, което да е защитено от вандалски прояви. Тъй като видимо и тази беседка едва ли се е счупила сама.

ТВ САТ КОМ сигнализира Община Асеновград за състоянието на беседката – по-конкретно за това, което е останало от направената за удобство на сядащите тук маса. Отправихме запитване дали и кога тя ще бъде ремонтирана. Отговорът, който получихме е, че ОП „Туризъм“ отговаря за извършването на този ремонт и той ще бъде направен, единствено не се уточнява в какъв срок. Посочва се и че това не е първият случай на вандалска проява на това място.