Допълнителни 60 хил.лв. ще бъдат отпуснати за довършителни дейности по ремонта в ОУ „Ангел Кънчев”. Това бе решено по време на редовното заседание на Общински съвет- Асеновград. 

Въпросът за вече продължилия повече от една година ремонт в ОУ „Ангел Кънчев” бе повдигнат отново на заседанието на Общински съвет – Асеновград. Всъщност питанията по темата от страна на общинските съветници бяха няколко – кога ремонтът ще завърши окончателно, защо той се забави толкова във времето, изпълнен ли е качествено и дали отпускането на допълнителни 60 хил.лв. ще спомогне за приключването на всички довършителни дейности. Самите въпроси бяха повдигнати именно по повод една от точките в дневния ред, свързана с отпускането на тези допълнителни средства. Преди предложението да бъде подложено на гласуване, зам.-кметът инж. Стоян Димитров отговори, че укрепването на такава конструкция не е елементарна работа и е разговаряно с няколко проектантски екипа, докато се намери подходящият за тази дейност. Той увери, че по време на изпълнението е извършван постоянен надзор, както и че към днешна дата има подписан Акт 14, конструкцията е укрепена на 100% и е приета от всички необходими институции. Относно това дали предложените 60 хил.лв. ще са достатъчни за ремонта, Димитров отговори, че според разчетите те ще стигнат за предвиденото, но и посочи, че всички текущи ремонти следва да се поемат от самото учебно заведение.

В крайна сметка общинските съветници приеха предложението за промяна на бюджета на Общината и съответно отпускането на допълнителни средства за ремонта в училището, но дискусията относно задълженията на Общината при извършването тези ремонтни дейности не се изчерпа напълно – в нея се включиха и кметът д-р Христо Грудев, както и д-р Емил Караиванов от БСП. Какво споделиха те и въобще още по темата очаквайте тази събота и неделя в рубриката ни Тема от деня от 19:30 ч.