За всекиго по нещо имаше на богатия базар в ОУ „Отец Паисий“. От лакомства и солени изкушения до книги, украшения за дома, картички и др. артикули, по-голямата част от които бяха ръчна изработка, видимо направени с голямо желание. И няма как да не е така, след като всяко нещо на базара бе за малкия Гошко. Припомняме, че в момента момчето се лекува в Турция, но все още не е събрана цялата сума, необходима за медицинските интервенции и съпътстващите ги разходи. От ръководството на училището благодариха на всички свои възпитаници и на техните родители, които винаги подкрепят подобни каузи и откликват бързо, щом научат, че се събират артикули за базар като този.

А интересът към него не бе никак малък – веднага щом бе разположен, имаше нетърпеливи родители, учители, а и деца, които желаеха да закупят нещо и по този начин да подкрепят инициативата. Трябва да добавим, че Дневният център за деца с увреждания също предостави прилежно опаковани сладки, които допълниха кулинарната маса, част от базара.

Самият базар се проведе днес, когато в асеновградското основно училище се организира спортен празник – ден преди школото да отбележи и своя патронен празник. Подготовката за провеждането на спортните мероприятия бе такава, че учениците бяха меко казано развълнувани и въодушевени от надпреварите. Имаше плакати, подкрепящи различните отбори, дори надписи по тениските, за да бъде още по-надъхващо.

Така оставихме децата да играят, а част от техните преподаватели – да се грижат за базара, чиито артикули вече бяха поизчерпани. Каква ще е събраната сума за Гошко – ще стане ясно утре.