Четири ученически отбора се включиха в днешното състезание в Асеновград „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ на общинско ниво. Имаше две дисциплини, в които децата премериха сили и демонстрираха отлични умения.

Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ винаги се радва на силен интерес от страна на учениците в различните градове у нас. На общинско ниво в Асеновград надпреварата по правило е много оспорвана, а сега, след като две години игрите бяха отлагани, учениците бяха още по нахъсани и изпълнени с желание за победа. В надпреварата участваха ученици от 5-ти до 7-ми клас от средните училища „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Св. Княз Борис I“ и от Основните училища „Ангел Кънчев“ и „Отец Паисий“. Състезанието се проведе в две дисциплини, първата от която на пътека с препятствия. Учениците трябваше първо да прескочат поставено за целта препятствие, след което да преминат, лазейки, през тунел и да направят шлангова линия. След това имаше стрелба по мишени, които трябваше да бъдат премахнати с помощта на водна струя и най-накрая децата трябваше да завържат възли. Според правилата участниците не трябва да говорят, възлите им трябва да са изпълнени правилно, както и шланговата линия. В противен случай има наказателни точки. Отборите имаха право на два опита, като след първия всички бяха особено развълнувани.
Така последва и вторият опит на първата дисциплина, при който състезателите още повече се раздадоха. Втората дисциплина бе щафетно бягане, като по трасето отново имаше поставени препятствия. Накрая, преди финала, отново трябваше да бъде сглобена шлангова линия. И тук отборите имаха право на два опита, а комисията, в лицето на представители от РС ПБЗН-Асеновград взе предвид по-доброто постижение.
След като състезателната част приключи, дойде моментът за обявяване на победителите. На четвърто място застана отборът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“; трети станаха учениците от СУ „Св. Княз Борис I“, а първото място се оказа наистина оспорвано – представителите на останалите две учебни заведения имаха еднакво време и еднакви грешки, поради което първенецът се определи спрямо възрастта на играчите. Така втори остана отборът на ОУ „Ангел Кънчев“, а първото място бе връчено на ОУ „Отец Паисий“.
Всеки отбор получи по две топки – за футбол, баскетбол или волейбол, а за първенците имаше и торта. Подробен материал очаквайте тази вечер в новинарската ни емисия, както и в рубриката ни „Тема на седмицата“ тази събота и неделя.