След около месец стартира пролетният полусезон в Югоизточна трета лига. ФК „Асеновец“ завърши есенния на трето място в класирането с цели 40 точки в своя актив, едва на 4 точки от първенеца Несебър. Вчера, в късния следобед, асеновградският клуб възобнови тренировките преди първия си мач, който ще бъде на 19-ти февруари срещу Саяна, Хасково. Следващата седмица, на 25-ти февруари, в събота, Асеновец ще изиграят и първото си домакинство, като ще посрещнат 4-тият на този етап в групата – Черноморец, Бургас.
На тренировката виждаме голмайстора на Асеновец – Тодор Тодоров. Към него имаше апетити от няколко клуба след отличната му игра през изминалия полусезон, но за щастие на асеновградските фенове, младият нападател засега остава в Асеновец и през новия полусезон отново ще бъде сред основните играчи.

Заради дъжда през последните дни, тренировъчният процес на стадион „Шипка“ в Асеновград е малко по-затруднен, но с оглед на очакваното по-хубаво време, тренировките трябва да бъдат по-пълноценни и футболистите да успеят да се подготвят подобаващо за предстоящите мачове.

Припомняме и че Община Асеновград е на път да сключи договор за спонсорство с компания за залози, която да осигури допълнително финансиране за ФК „Асеновец“.