Телевизия ТВ САТ КОМ

Първи мачове за БК „Асеновец 2005” след извънредното положение

След една наистина дълга почивка от мачове, момичетата от БК „Асеновец 2005” отново ще се изправят срещу своите конкуренти в серия от мачове. Трябва да кажем, че според споделяното в социалните мрежи, състезателките от Асеновград никак не си почиваха и не спираха да тренират дори и от вкъщи, по-късно навън, а отскоро и в залата. След около месец те ще демонстрират дали са загубили форма или все още са готови да печелят срещи с близо 100 точки разлика.
Обявените дати на мачовете за трите възрастови групи показват, че първи на терена ще излязат 12-годишните, и то като домакини. На 11 и 12 юли ще се проведе зонален турнир в Асеновград, когато в града ще гостуват Берое, Септември и Черноморец. Тук ще се класират 3 от 4 отбора.
Между 23 и 26 юли ще се проведат финалите на Държавното първенство за тази възраст.
В началото на август пък, на 8-ми и 9-ти, 14-годишните от Асеновец ще участват в зонален турнир в Бургас. Тук освен асеновградчани, за класиране ще се борят Черноморец,Шампион и Вълци Разград. Отново се класират 3 отбора. Финалите на Държавното първенство за момичетата до 14 години ще са между 19 и 23 август.
Колкото до 16-годишните – те се класираха директно за финалите във Варна, които ще се проведат между 29 юли и 2-ри август.

Exit mobile version